Grammy Awards ICMA Gramophone Awards Lielā Mūzikas Balva
Izvēlne Aizvērt

Ieraksti

KJELL HABBESTAD | Et Nox in Diem Versa

2017 ℗ © LAWO Classics
... un nakts kļuva par dienu
Albums ir veltīts Kjella Habestada sakrālās mūzikas izlasei. Šajā ierakstā iekļauta mūzika no 35 gadu ilga darba perioda, kas sniedzas no komponista pirmā opusa līdz deviņdesmitajam. Tekstu ziņā skaņdarbi pakārtoti baznīcas gadam, sākot ar Marijas pasludināšanas dienu līdz Ziemassvētkiem, un no Lielā gavēņa un Klusās nedēļas līdz Lieldienām un Vasarsvētkiem.
 
Dr. Matiass Lange | Klassik.com | 01.2018.
"Kamerkoris skan spēkpilni un ietilpīgi izcili būvētos reģistros, raksturīgi sev ierastajā amplitūdā, spēcīgi skaņas bagātīgajā atklāsmē, fantastiski pārliecinoši tālākajās vietās, kādas vien iztēlojamas, ar filigrānu koncentrēšanos līdz pat vissmalkākajiem skaņas slāņiem. Kļava ļauj mūzikai plūst brīvi, dažbrīd liekot tai uzņemt ātrumu. Dinamiski tiek īstenots plašs spektrs: kormūzikā vairāk nemaz nav iespējams iztēloties.
Ir vajadzīgs tik izcils koris kā Latvijas Radio koris, lai šādu mūziku vispār būtu iespējams izpildīt, lai tā skanētu pārliecinoši visā tās bagātībā. Taču, ja tas izdodas tā kā šim korim, tad tas ir gluži kā atklāt brīnišķīgu noslēpumu."
Latvijas Radio koris
diriģents | Sigvards Kļava