Grammy Awards ICMA Gramophone Awards Lielā Mūzikas Balva
Izvēlne Aizvērt

latvijas mūzikas dienas | LATVIJAS RUDENS 2022

  • 7. oktobris, 2022, 19:00
Rīgas Doms
Dalībnieki

Latvijas Radio koris

Diriģents Sigvards Kļava

Aigars Reinis ērģeles

Programmā: G. Pelēcis . Rekviēms

Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds

Rīgas Domā notiks Georga Pelēča Rekviēma pirmatskaņojums. Tajā piedalīsies vieni no izcilākajiem Latvijas mūziķiem - Latvijas Radio koris, kas tiek raksturots kā īpaša muzikālā vienība Eiropas koru kontekstā, kā arī Rīgas Doma ērģelnieks, mūzikas dzīves vadītājs un divu Lielās Mūzikas balvu laureāts ērģelnieks Aigars Reinis. Pie diriģenta pults - viens no ilggadējiem kora vadītājiem un mākslinieciski spilgtākajiem diriģentiem - Sigvards Kļava.
Šis ir komponista Georga Pelēča jubilejas gads, tāpēc īpašu uzmanību pievēršam komponista un kontrapunkta meistara daiļradei, kas ir plaši un atzinīgi novērtēta visā pasaulē. Pats skaņradis par savu jaundarbu saka šādi: "Mani vienmēr saistīja rekviēma tēma. 7.oktobra vakarā skanēs jau mana rekviēma trešā versija. Pirmais variants radās pirms 15 gadiem ar nosaukumu LATVIEŠU REKVIĒMS, kur klasiskie teksti latīņu valodā mijās ar latviešu tautas bēru dziesmām. […] Visām trijām mana rekviēma versijām ir viena pamatideja - fiziskā nāve ir tikai slieksnis, aiz kura mūs gaida mūžīgā dzīve, mūžīgā gaisma un mūžīgā svētlaime."
Šī gada novembrī Rīgas Domā notiks arī šī rekviēma ieraksts, bet 7.oktobra vakarā aicinām izbaudīt lielisko kora un ērģeļu saskaņu varenajās baznīcas velvēs!
Latviešu mūzikas dienas "Latvijas rudens" Rīgas Domā notiek jau ceturto gadu, kur visu koncertprogrammu centrā likta latviešu mūzika - pirmatskaņojumi, jaunākais Latvijas garīgajā mūzikā un tiek godināti arī mūsu klasiķi. Šā gada oktobrī  piektdienās izskanēs 4 koncerti.